Apparatuur

Koffiezetmachines bestaan er in vele soorten en maten en voor de meeste mensen is het niet duidelijk wat de verschillen zijn want zeg nou zelf, weet u het verschil tussen een machine van pak hem beet € 900,00 of een machine van € 3.000,00? Uiteraard bestaan er 1001 redenen om voor een bepaalde machine te kiezen maar als leek is vrij het lastig om te komen tot de aanschaf van het juiste apparaat. In principe zijn er een 3 tal soorten machines te koop waar u uit kunt kiezen, te weten instant (vriesdroog)machines, freshbrew (gemalen koffie)machines en espresso (bonen)machines en per machine zijn er weer verschillende variaties mogelijk (ook zijn er nog de machines met koffiepads/cups maar dat zijn in wezen gewoon freshbrew machines met een extreem dure oplossing voor de koffiedosering). Simpel gezegd moet u zich dus afvragen welk type machine moet ik hebben (instant/freshbrew/espresso) en hoeveel koffievariaties (alleen koffie of ook espresso, cappuccino, latte machiato, wiener melange, cacao, thee, soep, ens.) moet hij kunnen maken? Uiteraard is het stellen van voorgaande vraag alleen nuttig als u ook weet hoe u tot de juiste antwoorden komt. Om u een klein beetje wegwijs te maken geven wij onderstaand een aantal keuzes waar u bij de aanschaf van een nieuwe machine op kunt letten:

  - Is de kwaliteit van de koffie het belangrijkste (kies dan altijd voor een espresso machine)

  - Is de zettijd van een kopje belangrijk (kies dan voor een instant machine).

  - Is de prijs van een kopje koffie belangrijk (instant is normaal gesproken iets goedkoper)

Bij Beans Company heeft u in principe de keuze uit een 2-tal soorten machine, de epresso en de instant machine maar mocht u toch een freshbrew wensen kunnen al onze Espressomachines tevens als frehbrew worden uitgevoerd. Komt u er niet uit en wilt u een proffessioneel advies voor de aanschaf, neem dan hier contact met ons op en wij begeleiden u naar het juiste apparaat.

 

Espresso (bonen) machines

Bij espresso koffie worden de bonen gemalen en wordt er van deze gemalen bonen gelijk koffie gezet (dat gebeurt in principe allemaal in 1 machine, behave bij pistonmachines welke men vaak in de horeca ziet). Omdat de bonen vers worden gemalen en er direct koffie van wordt gezet levert espresso koffie het best denkbare resultaat in smaak en geurbeleving.

Espresso machines worden vooral gebruikt in situaties waar gehecht wordt aan kwalteit en smaak. Omdat het zetten van een kopje espresso koffie langer duurt (ca. 30 tot 45 seconden per kopje) t.o.v bijvoorbeeld instant koffie is het in sommige situaties onhandig/onhaalbaar maar daar waar de smaak- en geurbeleving voorop staan is espresso de ultieme manier van koffiebereiding.

Espresso koffie heeft als grootste voordeel dat de smaak en geur beleving optimaal zijn zoals deze bijvoorbeeld wordt ervaren in de Horeca. Het nadeel is echter dat het zetten van een kopje koffie langer duurt en dat de machines wat duurder zijn in de aanschaf.

Bekijk onze bonen machines

 

Instant (vriesdroog) machines

Bij Instant koffie wordt er, simpel gezegd, een ketel koffie gezet waarna deze koffie van zijn water wordt ontdaan (d.m.v. droogkoken of onder druk en afkoeling verdampen) zodat men een soort van koffiegranulaat krijgt. Wanneer men later dat koffiegranulaat weer mengt met heet water krijgt men weer een kopje koffie. 

Instant machines worden vooral gebruikt in situaties waar men snel een aantal koppen koffie achter elkaar klaar wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfskantine waar tijdens een pauze van 10 minuten ineens 20 personen een kopje koffie moeten nuttigen of in een voetbalkantine waar tijdens de rust ineens de supporters een kop koffie willen.

Instant koffie heeft als voordeel dat er snel een kop koffie kan worden gezet (ca. 5 tot 10 seconden per kopje koffie) en dat het relatief goedkoop is. Het nadeel is echter de smaak want omdat er gebruik wordt gemaakt van vriesdroog koffie krijgt men nooit de ultieme smaakervaring van een kopje koffie gezet van vers gemalen bonen.

Bekijk onze instant machines

 

Uw oude machine inruilen?

Heeft u nog een oud koffiezetapparaat en wilt u weer eens iets nieuws? Breans Company heeft regelmatig acties lopen waardoor het inruilen van uw oude machine voor een nieuwe zeer aantrekkelijk wordt gemaakt.

Bekijk onze inruilacties